Komory fermentacji pośredniej firmy BERTRAND-PUMA przeznaczone są szczególnie do produkcji pieczywa i ciast. Zastosowanie komory fermentacji pośredniej zapewnia prawidłowe rozluźnianie ciasta po podzieleniu go na porcje. Rozluźnienie to ułatwia wydłużanie na etapie formowania ciasta. Niewielkie wymiary komór fermentacji pośredniej firmy BERTRAND-PUMA umożliwiają optymalne wykorzystanie przestrzeni roboczej. Ergonomia obsługi tego urządzenia pozwala uniknąć nadmiernego zmęczenia. Komory fermentacji pośredniej są dostarczane w postaci zmontowanej lub niezmontowanej.
W skład tej serii wyrobów wchodzą 4 modele:
Maszyny te mogą zostać wyposażone opcjonalnie w lampy UV i wentylację.
BRP 32 | BRP 32L | BRP 40 | BRP 40L | |
Liczba rynien | 32 | 32 | 40 | 40 |
Szerokość użyteczna | 1061 mm | 1401 mm | 1061 mm | 1401 mm |
Pojemność (350 g ciasta) | 224 | 288 | 280 | 360 |
Pojemność (550 g ciasta) | 192 | 224 | 240 | 280 |
Moc | 0,25 kW | 0,25 kW | 0,25 kW | 0,25 kW |
Długość | 1118 mm | 1458 mm | 1118 mm | 1458 mm |
Waga | 285 kg | 285 kg | 285 kg | 320 kg |